"Рома", "Тотнъм"... ЦСКА и "Лудогорец" научиха съперниците си в Лига Европа

Мачовете ще се изиграят между 22 октомври и 10 декември

02.10.2020 | 14:38 Редактор: Тодор Петров

Силни отбори ще гостуват в България за мачовете на ЦСКА и "Лудогорец" от груповата фаза на Лига Европа! Това отреди тегленият днес жребий за надпреварата в централата на УЕФА в Нион.

След като елиминираха швейцарския "Базел" с 3:1, сега "армейците" ще мерят сили с италианския "Рома" , швейцарския "Йънг Бойс" и румънския ЧФР "Клуж".

"Рома" не се нуждае от представяне, а "Йънг Бойс" спечели последните три титли на Швейцария. В плейофите на Лига Европа победи с 3:0 ФК "Тирана". В Шампионската лига отборът беше елиминиран от "Мидтиланд" след 0:3 в Дания.

ЧФР "Клуж", в момента заема второ място в румънското първенство след 5 кръга. Отборът спечели последните три титли в Румъния.

"Лудогорец" ще се изправи срещу английския "Тотнъм" на Жозе Моуриньо, който в предварителните кръгове елиминира "Локомотив" (Пд), австрийския ЛАСК (Линц) и белгийския "Антверпен"

 

Лудогорец попадна в група J на Лига Европа, където водач е Тотнъм, а от трета урна беше изтеглен отборът на ЛАСК Линц.

ЛАСК заема 3-то място в първенството на Австрия след 3 кръга. В плейофите тимът елиминира "Спортинг" (Лисабон) след внушително 4:1 в Португалия. През миналия сезон тимът от Линц стигна до 1/8-финалите на Лига Европа, където отпадна от Манчестър Юнайтед след 0:5 у дома и 1:2 на "Олд Трафорд". 

"Антверпен" заема 6-то място в първенството на Белгия, а през миналия сезон завърши на 4-та позиция, но влезе директно в групите, защото спечели Купата на страната. Отборът е добре познат у нас, особено сред феновете на ЦСКА.

През 1989 г. той се изправя срещу" Левски" в 1/32-финал за Купата на УЕФА и след 0:0 в София "сините" се виждат в следващата фаза, след като до 89-ата минута водят с 3:1. Домакините обаче са на друго мнение и вкарват цели три гола в добавеното време.

Мачовете на ЦСКА и "Лудогорец" в ЛЕ са на 22 октомври, 29 октомври, 5 ноември, 26 ноември, 3 декември и 10 декември. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК