След пълен обрат "Байерн" (Мюнхен) триумфира със Суперкупата на Европа

Мачът в Будапеща завърши при резултат 2:1

25.09.2020 | 07:58 Редактор: Ивет Арабова

Набралият бясна скорост "Байерн" (Мюнхен) грабна и Суперкупата на УЕФА, побеждавайки "Севиля" с 2:1 след продължения в унгарската столица Будапеща.

Възпитаниците на Хулен Лопетеги откриха резултата в 13-ата минута чрез Лукас Окампос, реализирал много спорна дузпа, отсъдена от рефера Антъни Тейлър. Хегемонът на Германия и цяла Европа не се стресна и продължаваше да контролира играта, за да стигне до заслужено изравняване двайсетина минути по-късно, когато Леон Горецка матира противника след подаване на Роберт Левандовски.

След почивката попадения на Левандовски и Лерой Сане бяха отменени, съответно заради засада и нарушение в атака на поляка. Срещата влезе в продължения и в 104-ата минута момчетата на Ханзи Флик сътвориха пълен обрат. Влезлият малко по-рано като смяна Хави Мартинес вкара с глава и донесе четвърто отличие за отбора си тази година след титлата в Бундеслигата, Купата на Германия и трофея в Шампионската лига, предава Gol.bg.

За "Байерн" това е втора Суперкупа на Европа от общо пет опита, докато "Севиля" записа пето поражение в общо шестия си мач за отличието.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК