Наказаха Неймар за 2 мача след мелето между ПСЖ и "Марсилия"

Защитникът на парижани Курзава получи наказание от цели шест двубоя

17.09.2020 | 16:04 Редактор: Искра Ангелова
Наказаха Неймар за 2 мача след мелето между ПСЖ и

Звездата на Пари Сен Жермен Неймар бе наказан за две срещи, след като удари по врата Алваро Гонсалес в двубоя с "Олимпик" (Марсилия), загубен от шампионите с 0:1 в Лига 1 миналата неделя, съобщиха организаторите.

Изявлението на лигата добави, че защитникът на марсилци е разследван, след като бразилецът обвини испанеца в използването на расистки език спрямо него по време на мача, в който общо петима играчи бяха изгонени след масово мело в добавеното време. 

Защитникът на ПСЖ Лайвин Курзава получи наказание от цели шест двубоя, най-тежката възможна санкция, за ролята си в конфронтацията в края на срещата между двата съперника, докато бранителят на "Марсилия" Жордан Амави бе санкциониран с три мача извън терените, съобщава БГНЕС.

Неймар, най-скъпият футболист в света, бе автоматично наказан за срещата с "Метц", спечелена в края след гол на Юлиан Дракслер за първи успех на Томас Тухел и компания, заради червения картон заедно със съотборника си Леандро Паредес, който също видя червения цвят на картона, като и двамата няма да играят при гостуването на "Ница" в неделя. 

Неймар и Паредес, които получиха и допълнителна санкция от още един мач, ще се завърнат срещу "Реймс" на 27 септември.

Нападателят на "Марсилия" Дарио Бенедето бе наказан за една среща, докато Анхел Ди Мария от ПСЖ, който бе официално предупреден по време на мача, но не бе наказан заради мелето в края, бе повикан да посети среща на Дисциплинарната комисия на лигата идната сряда. Неймар излезе с изявление, в което разкритикува Алваро, казвайки, че е бил обиден на расова основа. 

Испанецът от своя страна отрече да е използвал расистки език. "По отношение на Алваро Гонсалес, предвид естеството на фактите, Комисията реши да разследва случая", се добавя в изявлението на лигата. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК