Пиронкова с призив към българите: Винаги вярвайте в себе си

Комбинацията на Цвети - вяра, много работа и много отдаденост

10.09.2020 | 12:11 Редактор: Тодор Петров

Цветана Пиронкова със силни думи към всички българи след четвъртфиналния мач на US Open, който за съжаление загуби с 1:2 сета от Серина Уилямс.

"Посланието ми е, че човек винаги трябва да вярва в себе си, защото това всъщност е най-важното нещо. Когато започнеш мача, всеки от опонентите е подготвен физически, но мисля, че двубоят се решава от психическа гледна точка. Трябва да бъдеш наистина подготвен за това. Вяра, много работа, много отдаденост, разбира се. Мисля, че това е добра комбинация", коментира пловдивчанката на пресконференцията след срещата с Уилямс.

Цвети сподели също, че е пристигнала без очаквания в Ню Йорк, където надигра последователно Людмила Самсонова, Гарбине Мугуруса, Дона Векич и Ализе Корне, преди да отпадне от бившата номер 1 в света.

"Имах своите съмнения преди първия мач, но нещата започнаха добре за мен. Играх добре, усещах се уверена. Направих всичко, което можех, за да използвам тази възможност на максимум и да опитам да стигна колкото се може по-далеч. Пътуването ми бе дълго и невероятно. Все още е. Просто се чувствам привилегирована да бъда в тази позиция и да играя своя любим спорт на такава голяма арена. Невероятно е", каза още развълнуваната Пиронкова.

Тя си тръгва от Ню Йорк с 430 точки за световната ранглиста и 425 хил. долара от наградния фонд. По този начин пловдивчанката ще се завърне сред първите 150 в света след 3-годишно отсъствие от кортовете.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК