Шок за ПСЖ: Мбапе даде положителна проба за коронавирус

Извадиха го от състава на Франция за мача срещу Хърватия

08.09.2020 | 12:06 Редактор: Юлия Христова
Шок за ПСЖ: Мбапе даде положителна проба за коронавирус

Килиан Мбапе беше изваден от състава на Франция за мача от Лигата на нациите срещу Хърватия довечера, след като даде положителна проба за коронавирус.

Новината беше съобщена от Футболната федерация снощи. Резултатът станал ясен след тренировката и нападателят веднага бил пратен под карантина у дома. По време на заниманието той беше заснет в близък контакт със съотборници.

"В понеделник вечерта стана ясно, че Мбапе е положителен. Тестът му от миналата седмица беше отрицателен", се казва в съобщението на федерацията.

Именно Мбапе вкара брилянтен гол при победата с 1:0 в гостуването на Швеция в събота. Той е третият заразен в националния отбор на Франция и седмият в Пари Сен Жермен.

Новината предизвика гнева на шефа в ПСЖ Леонардо. "Не е нормално да разбирам от медиите, че наш играч е с коронавирус. Никой от федерацията не ми се обади", оплака се бразилецът.

В неделя на ПСЖ предстои първи мач от Лига 1 срещу "Олимпик" (Марсилия), а с коронавирус са още вратарят Кейлор Навас, Неймар, Икарди, Ди Мария, Паредес и Маркиньос, пише "Монитор".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК