Фурор за Цвети на US Open: Велика победа над Мугуруса

Щастлива съм, не съм имала особени очаквания, сподели Пиронкова след мача

03.09.2020 | 19:40 Редактор: Тодор Петров

Цветана Пиронкова записа феноменална победа във втория кръг на US Open! След близо 3-годишно отсъствие от корта пловдивчанката не остави шансове на поставената под номер 10 испанка - Гарбине Мугуруса.

Цвети показа много стабилна игра и закономерно постигна победа с 7:5, 6:3 над двукратната шампионка от Откритото първенство на САЩ. Испанката, която е бивша номер 1 в света, допусна много непредизвикани грешки, показа нервност и не успя да покаже най-добрия си тенис. 

От своя страна Пиронкова бе спокойна, игра характерната за нея игра и логично е в третия кръг на турнира. Там Пиронкова ще срещне хърватската тенисистка Дона Векич.

"Беше много трудно в началото да вляза в мача. Опитах се да настроя играта си и да се боря за всяка точка, да вкарвам топката в корта, да я карам да играе. Наистина съм много щастлива, че намерих пътя към победата. Мотивацията беше нещото, което ме движеше напред през цялото това време. Не съм имала особени очаквания при първото си участие на такъв голям турнир. Щастлива съм!", заяви Пиронкова след една от най-големите победи в своята кариера.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК