Шести триумф за "Байерн" в ШЛ след победа над ПСЖ

Единственото попадение отбеляза Кингсли Коман

24.08.2020 | 07:11 Редактор: Тодор Петров

"Байерн" (Мюнхен) ликува за шести път с най-високото европейско клубно отличие след победа с 1:0 срещу Пари Сен Жермен на финала в Шампионската лига. 

Така "Байерн" стана първият отбор от създаването на Шампионската лига, който триумфира с победи във всички мачове от надпреварата в един сезон. А вчерашната победа донесе юношата на парижани Кингсли Коман с гол с глава в 59-ата минута. 

"Байерн" повтаря постижението си от 2013 г. И тогава, както и сега, баварците успяха да постигнат требъл - шампионска титла, Купа на Германия и триумф в Шампионската лига.

Това беше и 21-ва поредна победа на "Байерн" във всички надпревари.  Освен това от началото на календарната година отборът още не познава вкуса на загубата – 25 успеха в 26 мача, като единствено "РД Лайпциг" не падна от мюнхенци – 2:2 в Бундеслигата.

ПСЖ пък пропусна големия си шанс за първи път да спечели Шампионската лига още в дебютното си участие на финал. Това стана най-вече заради пропуските на Неймар и Килиан Мбапе през първото полувреме. Двамата най-скъпи футболисти в света бяха отчаяни от Мануел Нойер. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК