Зрелищен ъперкът на Поветкин нокаутира Уайт в петия рунд

Руснакът сложи край на серията на британеца от 11 поредни победи

23.08.2020 | 11:50 Редактор: Ивет Арабова

Руснакът Александър Поветкин осуети плановете на Дилиан Уайт да се бие за световната титла през следващата година, след като го нокаутира със зрелищен ляв ъперкът в петия рунд на мача им в Брентуд, Великобритания.

Уайт щеше да стане задължителен претендент за пояса на Световния боксов съвет (WBC), който в момента е притежание на Тайсън Фюри, но бе изненадан от своя корав и опитен съперник. Британецът контролираше напълно събитията в двубоя, като в четвъртия рунд на два пъти изпрати Поветкин в нокдаун. Когато изглеждаше, че Уайт е близо до приключване на мача, Поветкин го намери с феноменален ляв ъперкът, който изпрати Уайт в тежък нокаут и директно сложи край на битката, информира БГНЕС.

По този начин Поветкин сложи край на серията на Уайт от 11 поредни победи на професионалния ринг, а 40-годишният Поветкин записа 36-та победа в 39 мача (2 загуби, 1 равенство). Промоутърът Еди Хърн обяви, че двамата ще направят реванш, което от своя страна остава отворена вратата пред двамата настоящи световни шампиони Антъни Джошуа и Тайсън Фюри да направят мач за обединение на поясите през следващата година, като преди това те трябва да преодолеят следващите си съперници – съответно Кубрат Пулев и Дионтей Уайлдър. 

Вижте повече във видеото.

Снимка (Aрхив): БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 1
Тивилизур
преди 3 години
Баси и калиткото, след два нокдауна да победи си е направо чист късмет или някаква нова химия са открили колхозниците, която ги възстановява много бързо. Сигнализирай за неуместен коментар