Живко Миланов разплака феновете, "Левски" му благодари за всичко

Бранителят обяви, че се отказва от професионалния футбол заради заболяване на белия дроб

24.06.2020 | 10:27 Редактор: Ивет Арабова

Официалният сайт на "Левски" поздрави легендарния бранител и юноша на клуба Живко Миланов, който сложи край на кариерата си. Последният си мач защитникът изигра снощи - в полуфинала за Купата на България, срещу "Локомотив" (Пловдив).

След края на двубоя, завършил 0:0 и изпратил "Локо" (Пд) на финал, Миланов обяви през сълзи пред медиите, че доброкачествено заболяване на белия дроб налага спирането на активната му кариера. "Вече ставам фен", добави той. 

"Сините" изразиха благодарността си към всеотдайния капитан на отбора, който изигра 231 мача, в които реализира 12 попадения с екипа на "Левски".

Вижте публикацията на клуба от Герена без редакторска намеса:

Капитанът на "Левски“ Живко Миланов официално сложи край на кариерата си.  Железният бранител изведе за последен път любимия си тим в мача с "Локомотив“ (Пд), оставяйки зад себе си бляскава кариера с три шампионски титли, три купи и множество успехи в Европа. 35-годишният капитан завърши кариерата си с 231 мача и 12 гола с екипа на "Левски“.

Преди мача с "Локо“ Живко бе награден от изпълнителния директор Павел Колев, както и от БФС, а публиката го аплодира и скандира името му. Той пък се отблагодари с поредния мач, в който до последната секунда не се предаде под проливния дъжд и търсеше успеха. След последния съдийски сигнал сълзите бяха неизбежни. Просто, защото сърцето му бе на „Герена“. Той прекара детските си години тук и сложи края на своята кариера у дома.

Живко бе и винаги ще бъде пример за силата на левскарския дух и борбеност. Той бе професионалист до последната секунда на всеки мач. Така, както бе и днес.

След последния си мач с екипа на "Левски“ капитанът разкри, че преди 3-4 месеца е бил диагностициран със заболяване, което засяга белия му дроб. Именно това е довело до решението му да сложи край на състезателната си кариера.

"Изчакахме доста време преди да обявя решението си, за да се потвърди диагнозата. Не искам да навлизам в детайли - само ще кажа, че е доброкачествено. С оглед на това, че засяга белия ми дроб трябва да се откажа от професионалния футбол, но ме увериха, че всичко ще е наред", сподели Миланов.

Благодарим ти за всичко, Живко!

Левскар не ставаш, левскар се раждаш!"

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК