"Лудогорец" е новият-стар шампион след победа с 2:1 над "Берое"

Това е девета поредна титла за отбора от Разград

21.06.2020 | 19:00 Редактор: Александра Иванова

"Лудогорец" е новият-стар шампион на България. "Орлите" подпечатаха 9-ата поредна титла предсрочно, след като стигнаха до пълен обрат срещу "Берое".

Срещата започна с натиск на "Берое" – първо Октавио с глава, а малко след това и Иван Минчев пробваха късмета си, но и в двата случая топката мина близо до гредата. В 19-ата минута дойде и първият точен удар в мача,  дело на Мавис Чибота. В 28-ата Берое успя да изненада домакините – след чудесно центриране на Октавио и недобри действия на защитата на "зелените", Алиун Фал откри резултата. 

Преди полувремето "Лудогорец" продължи да търси изравняването, а в 34-ата минута с чудесно спасяване след шут на Марселоньо, се отчете Душан Перниш. 

През втората част натискът на "орлите" се увеличи, а в 59-ата минута стражът на "Берое" отново блесна. В рамките на 120 минути обаче дори Перниш не беше достатъчен да спре "Лудогорец". Първо Каули изравни резултата, а непосредствено след това индивидуалните действия на Мавис Чибота в наказателното поле се увенчаха с успех и домакините стигнаха до пълен обрат – 2:1.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК