Италиански медии похвалиха феновете за спазването на дистанция на Герена

България е една от малкото страни, където е позволено да има хора по трибуните

06.06.2020 | 19:37 Редактор: Ивет Арабова

Присъствието на публика и то при спазване на определени мерки привлече вниманието на италианските медии към футболното ни първенство. България е една от малкото страни, в които е позволено да има хора на трибуните

"България - първенството отново започва с фенове, а дистанцията е частично спазена“ - с това заглавие италианския сайт "Tuttosport” обърна внимание на мача "Левски" – "Лудогорец". Място за събитието "мач със зрители“ беше отредено и в "Corriere dello Sport”. 

С рестарта на родния шампионат беше даден шанс на 30% от желаещите привърженици да присъстват на мача, което накара много чуждестранни медии да отразят двубоя. Именно спазването на дистанцията беше отбелязано от авторитетните италиански медии, които допълват: "На трибуните на стадион "Георги Аспарухов" по време на мача между "Левски" (София) и "Лудогорец" (Разград) привържениците спазват предпазните мерки срещу пандемията на коронавирус и се опитват да спазват разстояние от 2 метра един от друг.“  Френското издание "So Foot" също пусна публикация.

Вижте повече в репортажа на Десислава Францова.

Снимка: Lap.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК