Силвано Пранди отново застава начело на мъжкия национален отбор по волейбол

Негов асистент ще бъде Николай Желязков

28.05.2020 | 21:20 Редактор: Ралица Братанова

Силвано Пранди беше избран почти единодушно от ръководството на федерацията, като единствено Иван Сеферинов е бил против. 

72-годишният специалист ще работи заедно с треньора на "Нефтохимик" - Николай Желязков. Целта е да има приемственост и в един момент той да наследи италианеца. 

"Тандемът Пранди – Желязков вероятно ще дебютира начело на отбора още тази година с квалификации за европейското първенство през 2021 година. На този етап срещите не са отложени заради коронавируса и се по програма трябва да се играят през август и септември. България е в група с тимовете на Израел и Австрия", обясни Любомир Ганев.

Селекционер при жените остава Иван Петков. На заседанието на Управителния съвет, което се проведе онлайн, бяха избрани и треньори при подрастващите – Найден Найденов ще ръководи младежкия национален отбор, тимът до 18 години е поверен на Мартин Стоев, а начело на кадетите ще бъде Виктор Карагьозов. 

Девойките до 19 години ще води Габриела Айшинова, а представителните отбори до 16 и 17 години ще бъдат обединени и водени от Диян Боюклиев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК