Влиянието на Covid-19 върху футболните мачове в Bet365

В последните два месеца потребителите почти няма на какво да залагат

13.05.2020 | 15:34 Редактор: Тодор Петров
Влиянието на Covid-19 върху футболните мачове в Bet365

Светът продължава да се бори с пандемията от коронавирус, без да има някаква реална представа кога вирусът ще изчезна или ще се наложи да живеем с него. Събитията на открито засега са нещо от миналото, като най-вече това се отнася за спортните събития. Футболът е един от най-пострадалите спортове, а почти всички турнири трябваше да бъдат прекратени, отложени или отменени. Това означава, че футболните мачове в Bet365 са изключително малко и са пострадали от кризата с Covid-19.

Наистина в последните два месеца потребителите на букмейкъра бет365 почти няма на какво да залагат. Добре известно е, че този сайт за спортни залагания предлага най-голямо количество футболни залози. Букмейкърът обаче няма как да достави толкова разнообразие от залози, след като пандемията от от коронавирус прекъсна почти всички първенства по света. Единствено в Европа се играе футбол в Беларус, където въпреки че има не малък брой заразени с новия вирус, все пак първенството продължава. 

Настоящите прогнози са, че спортът ще може да се завърне в някои страни в средата на май, като Германия планира да рестартира Бундеслигата при закрити врати на 15 май. Разбира се, двубоите ще се играят без фенове, а ще има и куп мерки за сигурност около всяка една среща. Правителството на Германия позволява шампионатът да бъде подновен, но веднага изниква въпросът какво ще се случи, ако даден играч се зарази с коронавирус и ще означава ли това край на сезона в Бундеслигата. Другите лиги, включително Висшата лига, Ла Лига и Серия „А“, се надяват през юни да подновят сезона. Постепенно отборите започват да тренират и ще им е нужно около 3-4 седмици да влязат във форма. Някои други големи първенства като френската „Лига 1“ и холандската „Ередивизи“ обявиха край на сезона. Във Франция няма да има никакви спортни събития до септември, като най-вероятно така ще бъде и в Холандия.

Вирусът Covid-19 има глобално въздействие, като турнирът Евро 2020 това лято трябваше да бъде отложен за следващата година за съжаление на играчите в Бет365, за да може през това лято европейските първенства да завършат, както и да се изиграят двубоите от Шампионска лига и Лига Европа, които се очаква да се проведат през месец август. От УЕФА изискват първо да бъдат завършени европейските първенства и след това да се изиграят клубните турнири.

Председателят на медицинската комисия на ФИФА обаче Мишел Д'Худж смята, че футболът не трябва да се завръща най-рано преди септември, предвид разпространението на вируса. Той смята, че все още е твърде рано играчите да влизат в контакт помежду си, особено докато мерките за социална дистанция остават в сила. Важна промяна, която той иска да се направи, е плюенето по терена да бъде нарушение за жълт картон. Докато плюенето е нещо обичайно по време на мачове, както и по време на всяка атлетическа активност, то е изключително опасно в сегашния момент и председателят на медицинската комисия на ФИФА иска да се възприема като нарушение.

Докато основните опасения около спирането на футбола са около парите и финансите, като оцеляването на по-малките клубове е под въпрос, има и други въпроси, за които се говори предвид паузата поради коронавируса. Едно от тях е неразривната връзка, която футболът има в днешно време със залаганията и хазарта. Това е особено вярно във Великобритания, където половината от 20-те клуба във Висшата лига имат доставчик на хазарт като основен спонсор на фланелката, докато този брой нараства до 17 от 24-те клуба в „Чемпиъншип“.

Компаниите, които предлагат хазартни игри, често дори поставят името си стадиона, като стадионът на Стоук Сити, наречен „Бет365 Стейдиъм“, е най-добър пример за това. Има и голяма реклама преди и след мачове, а понякога дори и по време на мачове, особено за популяризиране на коефициентите на живо и футболните залагания като цяло. В момента обаче няма мачове за залагане и реалното оцеляване на много клубове е под въпрос заради спонсорските им договори с букмейкърите.

Това са само някои от начините, по които хазартът се свързва с футбола. По някакъв начин Bet365 се стреми да предлага на клиентите си залози на футбол, благодарение на виртуалните игри в своя уеб сайт. За залози на виртуален футбол може би сте чували, а ако не сте е добре да проучите в интернет. Лошото е, че компанията не предлага бонуси за раздела си виртуален футбол.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК