Фетел се разделя с "Ферари" след края на сезона

Според "Билд" италианският тим е искал да намали заплатата му

12.05.2020 | 11:44 Редактор: Ивет Арабова

Голямата звезда на "Ферари" - Себастиан Фетел ще напусне тима след края на сезона. Причината - преговорите за нов контракт са били прекратени. Твърденията, че той ще напусне тима в края на сезона, когато изтича и настоящият му договор, бяха потвърдени от самия него. 

По-рано днес той заяви, че връзката между него и тима приключва в края на състезателната година. Основната причина е липса на споразумение за нов контракт, което означава, че в отбора ще остане само младокът Шарл Льоклер. Макар наскоро Себ да съобщи, че има намерение да остане във "Ферари" и след края на настоящия договор, една от причините за евентуалния развод е именно съотборникът му

В края на миналата година Льоклер подписа ново споразумение до края на 2024 г., а през сезона доказа, че е сериозна конкуренция на Фетел за основното място в тима. Освен това се смята, че от "Ферари" са предложили на германеца значително по-ниска заплата и по-кратък договор, макар той да отхвърли финансовата част като причина за раздялата. За мястото на Фетел най-вероятно ще се борят испанецът Карлос Сайнц от "Макларън" и австралиецът Даниел Рикиардо от "Рено".

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК