Бейзболна картичка от 1910 г. бе продадена за близо $500 хил.

Старинната находка е с лика на Джо Джаксън – Босия

12.05.2020 | 00:10 Редактор: Александра Иванова

Изключително рядка бейзболна картичка от 1910 г. беше продадена на онлайн търг за близо 500 хил. долара. Старинната находка е с лика на Джо Джаксън – Босия. 

Историята на картичката е много дълга, а притежателят ѝ Бен Фостър я е открил през 2009 г. в адвокатската кантора на баща му Хейс Фостър. Хейс я е имал още от дете, тъй като е колекционирал подобни картички и е имал голяма колекция на играчи от първата половина на 20 век.

Семейството не е знаело за голямата стойност на картичката. След като са се посъветвали с експерти, продават колекционерската вещ на онлайн търг за 492 000 долара.

Ценността ѝ идва от това, че е част от колекционерска серия, показваща играчите още като младежи в Майнър лигата. Тогава бейзболистът е част от отбора на Ню Орлиънс. Джо Джаксън – Босия е най-известен със скандал, в който се забърква през 1919 година, когато е играч на "Чикаго Уайт Сокс". Тимът достига до Световните серии. Там обаче "Чикаго" губи, като в последствие става ясно, че "белите чорапи" са продали финалната серия, заради което са наречени от медиите "Чикаго Блек Сокс".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК