От 14 май "Левски" може да подаде молба за несъстоятелност

На 20 май пък стават 3 месеца, откакто играчите не са получавали заплати

10.05.2020 | 18:20 Редактор: Александра Иванова

"Левски" е в битка и с времето. Срокове притискат "сините", а оцеляването на клуба става все по-трудно.

От четвъртък, 14 май, започва да тече 30-дневният срок, в който партийното ръководство на "Левски" трябва да подаде молба за несъстоятелност.

Дотогава "сините" трябва да решат финансовите си проблеми, което е малко вероятно. Тогава приключва извънредното положение в страната. Ръководството и треньорите на клуба обявиха, че именно с неговия край ще подадат оставки.

На 20 май пък стават 3 месеца, откакто играчите не са получавали заплати. Футболистите ще могат да разтрогват договорите си в момента, но все още никой не го е направил. 

Собственикът Васил Божков даде три варианта да се раздели с акциите: да ги продаде, да ги върне откъдето и от когото ги е взел и да ги преотстъпи на феновете, ако могат да развиват клуба. Не е ясно къде са акциите, но ако Божков реши да се раздели с тях, е възможно да стане много бързо, според юристи. Това става чрез джиро - отбелязвания върху самата акция на сделката. И след извършване на това действие просто трябва да бъде вписано в книгата на дружеството.

До момента единствено баскетболният треньор Константин Папазов е изявил желание да получи акциите. Все още не е ясно обаче дали ще може да осигури финансиране. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК