План за рестарт на футболния сезон в Англия, някои клубове са против

Целта е сезонът да бъде подновен на 19 юни

04.05.2020 | 15:21 Редактор: Наталия Тотева

В Англия работят върху нов план за успешно приключване на сезона във Висшата лига. Според  вестник "Сън" шефовете на Премиър лийг подготвят футболен фестивал "Седем седмици".

Той трябва да включва мачовете от Премийр лийг и ФА Къп. Целта на ръководството на Лигата е рестартиране на сезона на 19 юни, като ще трябва да бъде завършен за по-малко от 7 седмици, или преди датата за европейските клубни турнири. Те трябва да стартират в началото на месец август.

Клубовете обсъждат предложения краят на този сезон да е при закрити врата и на неутрални терени, като се заговори, че мачовете може да бъдат изиграни в Австралия. Идеята е сезонът да приключи на места, които не са толкова засегнати от коронавируса.

Тези предложения предизвикаха различни реакции сред клубовете. В опозиция са не водещите клубове в първенството, а тези извън топ 6. Част от техните аргументи се изразяват в това, че ако оставащите срещи се играят на неутрални терени, това ще наруши принципите на надпреварата.

Предстои заседание на ръководството на Премиър лийг и клубовете, а дебатът ще се съсредоточи върху плановете за рестарт на първенството.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Да не участват. Длъжни ли са? Сигнализирай за неуместен коментар