Бербатов с основна заслуга за трансфера на Марсиал от "Монако"

Тази година гол на българина беше определен за най-добър в историята на "монегаските"

30.04.2020 | 01:00 Редактор: Искра Ангелова
Бербатов с основна заслуга за трансфера на Марсиал от

Рекордьорът по голове за националния отбор Димитър Бербатов е бил с основна заслуга за трансфера на Антони Марсиал от "Монако" в "Манчестър Юнайтед", стана ясно от интервю на българския футболист за talkSPORT. Бербатов бе съотборник с френския нападател в "Монако", преди той да премина на "Олд Трафорд" през 2015 година срещу 36 милиона паунда.

"Главният скаут на "Юнайтед" ми се обади и ме попита: Бербс, наблюдаваме едно момче, Марсиал, и искахме да те попитаме какво мислиш. Казах му, че той е страхотен, може да прави невероятни неща. Може да стане голям футболист, само има нужда някой да го наставлява на терена. Разбира се, все още си чакам комисионната", пошегува се бившият стрелец на "червените дяволи".

"Не мисля, че хората го оценяват подобаващо. Надявам се той да продължи да се развива в правилната посока", допълни той, цитиран от БНР.

Бербатов призна, че периодът му при "монегаските" е бил много приятен за него. "Изкарах си страхотно в "Монако". Когато отидох там, Клаудио Раниери бе треньор, а те имаха страхотен отбор - Марсиал, Хамес Родригес, Фабиньо, Рикардо Карвальо, Радамел Фалкао, Даниел Субашич. Тогава бях на 33 години и на първата и тренировка тези момчета започнаха да летят покрай мен", сподели той.

През януари тази година гол на българина беше определен за най-добър в историята на "Монако".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК