Пандемията наложи отмяната на Европейското по лека атлетика

Може да се стигне до повторно отлагане на "Ролан Гарос"

24.04.2020 | 13:50 Редактор: Тодор Петров

Пандемията от коронавирус доведе до поредната отмяна на големи спортни форуми. Европейско първенство по лека атлетика в Париж няма да има. Надпреварата, която трябваше да се състои във френската столица от 25 до 30 август, беше отменена. 

Решението за това е взето от местния комитет и федерацията по атлетика във Франция, след като страните оцениха всички възможни варианти за провеждане на първенството през годината, но стана ясно, че това е невъзможно. 

В света на тениса пък може да се стигне до повторното отлагане на една от най-важните надпревари – "Ролан Гарос". По традиция турнирът от Големия шлем се провежда от края на май до началото на юни, но проблемите в глобален мащаб наложиха неговото изместване за 20 септември. 

Според информациите той почти сигурно ще бъде придвижен още напред във времето, като потенциалните дати за провеждането му са от 27 септември до 11 октомври. Засега професионалният тенис е стопиран поне до 13 юли.

Снимка: БГНЕС

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК