Белгийски отбор фалира след близо 100-годишно съществуване

Ръководството на клуба искаше да намери средства, за да покрие дълговете си

20.04.2020 | 23:20 Редактор: Юлия Христова
Белгийски отбор фалира след близо 100-годишно съществуване

Белгийският втородивизионен отбор "Локерен" ще прекрати близо 100-годишното си съществуване, след като президентът на клуба Луис Де Врайс призна, че тимът ще фалира. Де Врайс се опитваше отчаяно да намери нови инвеститори в последните месеци, за да покрие натрупаните дългове в размер на около 5 милиона евро, но не успя да го стори навреме, пише gol.bg.

“За мое огромно съжаление, трябва да ви информирам, че въпреки всичките ни опити не успяхме да привлечем нови спонсори навреме, за да успеем да обжалваме отнемането на лиценза ни преди крайния срок, което щеше да ни позволи да продължим дейността си”, обърна се Де Врайс към феновете на тима.

По-рано този месец Белгийската футболна федерация отне лиценза на Локерен, заради дълговете на клуба, част от които са от неизплатени възнаграждения на футболисти. Ръководството на клуба искаше да намери средства, за да покрие дълговете си и да обжалва това решение, но не успя да го стори. Клубът ще се откаже и от жалбата си срещу обявяването на дружеството във фалит от Белгийския съд.

През този сезон "Локерен" спечели едва четири от 28 мача във второто ниво на белгийския футбол и трябваше да участва в плейофите за оцеляване, преди първенството да бъде прекратено заради пандемията от Ковид-19.

"Локерен" е създаден през 1923 година и постига най-големия си успех на европейска сцена през 1981, когато достига до четвъртфиналите на Купата на УЕФА, след като в предишния сезон печели сребърните медали в първенството и за Купата на Белгия. Отборът от малкото градче в северна Белгия спечели на два пъти Купата на страната през 2012 и 2014 година.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК