Легендарният президент на "Реал" - Лоренсо Санс, почина от коронавирус

При него тимът печели 2 трофея в Шампионската лига

22.03.2020 | 14:29 Редактор: Искра Ангелова

Коронавирусът взе поредната си жертва. Това е бившият легендарен президент на "Реал" (Мадирд) - Лоренсо Санс. Той напусна света на 76-годишна възраст, като зад себе си оставя един от най-запомнящите се периоди в историята на "Белия балет".

76-годишният бивш президент на "Реал" (Мадрид) е бил хоспитализиран на 17 март, като в последните часове на миналия ден състоянието му се е влошило. 

Санс остава в историята на "Кралския клуб" като президента, при когото тимът печели 2 трофея в Шампионската лига през 1998 г. и 2000, слагайки край на пауза от 32 години без триумф в турнира. 

Първоначално Санс е директор в "Реал" (Мадрид) в периода между 1985 г. и 95-а, а след това в продължение на 5 години заема президентския пост. Още в първата му година Реал става шампион, а в редиците на "Белия балет" идват звезди като Миятович и Шукер, които заедно с Зеедорф, Раул, Роберто Карлош и всички останали правят мощен тим. 

През 2006 година Санс придобива акциите на "Малага", а 4 години по-късно продава клуба на инвеститори от Катар.

Бланк: Най-потресени от смъртта на Санс бяха бивши и настоящи играчи на "Реал" (Мадрид). Своята почит към него отдаде и самият клуб.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК