От малкия Козлодуй до европейския връх - историята на Денис Иванов

Младият кикбоксьор доказва, че всичко се постига с дисциплина и много труд

06.03.2020 | 10:05 Редактор: Тодор Петров

Представяме ви Денис Иванов – европейски шампион при юношите старша възраст в категория до 91 кг. в стил фул контакт. Тръгва от малкото градче Козлодуй, покорява един от най-високите върхове в кикбокса и доказва, че с дисциплина и много труд всичко се постига.

"Бих се определил като един скромен човек, който се бори за мечтите си, трудолюбив е и знае какво иска. Целенасочен", казва за себе си Денис.

"Смятам, че няма значение къде тренираш. Плюс е да тренираш в по-голям град, тъй като имаш повече спаринг партньори, да се обиграваш с тях, но в случая, най-важното е самият треньор. В случая аз благодаря на него страшно много, защото дължа абсолютно всичко на него", споделя още той.

А неговият треньор по кикбокс Георги Вачев коментира:

Никога не сме мислили, че като сме от малък град, сме с нещо по-малко от другите. Винаги съм се старал да подготвям своите състезатели на достойно ниво да се представят, независимо на какъв форум участват. Нямаме комплекс с това, че сме от по-малък град. Мисля, че сме го доказали във времето, че може да сме равни и на големите градове, даже може да превъзхождаме и всички европейски градове, доказахме го, нали. Така че нямаме комплекс от това

Показателно за това е Европейското първенство по кикбокс, на което Денис завоюва единствената титла в ринговите спортове за страната ни. Освен това, за първи път от 25 години подобен трофей в този стил отива в Северозападна България. 

"На провелото се състезание в Унгария общо присъстваха 2100 състезатели горе-долу, над 26 държави, от които е и България. В първата среща аз се изправих срещу фаворита в тази категория – турчин, когото победих с нокаут в първия рунд. На финала се срещнах с вече бившия шампион от Полша. Него победих в доста интересен мач, тъй като той в първия рунд ми направи нокдаун, водеше ме по точки, но аз го обърнах и го победих", разказа Денис.

Съвсем наскоро Дени имаше шанса за пореден път да се докосне до легенди в този спорт като Семи Шилт, Петер Артс и Енесто Хуст. Младият състезател получи покана за лагер във Варна. 

Вижте повече в репортажа на Десислава Францова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК