Кобрата и Националната спортна база си отправиха взаимни обвинения

Кралев също взе отношение по темата с пост във Facebook

21.02.2020 | 19:10 Редактор: Ивет Арабова

Скандал между Националната спортна база и Кубрат Пулев. Боксьорът отправи критики към състоянието на базата в Белмекен, а ръководството на сдружението го обвини в забавени плащания към спортната база. 

Кубрат Пулев потвърди пред Bulgaria ON AIR, че е имал забавено плащане към спортната база на Белмекен, но то било уредено в момента, в който разбрал за него.  

"В момента, в който ми напомниха, че не е платено, се плати веднага. Да изместват вниманието върху това, че съм забавил плащане, не е окей. Ставаше въпрос за самия Белмекен. Условията са доста оскъдни, там трябваше да се изчакват перални, в сауната на пирон си скъсах банския", коментира Пулев.

В декларация ръководството на Националната спортна база обвини Кубрат Пулев в непогасени задължения. 

"Нямам никакви задължения. Има 1500 лв., които са за няколко счупени неща в "Армеец" от народа, от хората, които са дошли да гледат. В една нормална държава залата би трябвало да има застраховка и тези неща да си ги покрие. Аз не мога да отговарям за 15 000 души", обясни боксьорът.

От своя страна директорът на база "Белмекен“ коментира, че от десет години базата не е била с толкова добри икономически показатели. За последната година около 30 000 души са ползвали хотела и прилежащите спортни съоръжения. Сред спортистите, предпочели Белмекен за своята подготовка, има 12 000 чужденци. 

"Няма човек, който да се оплаче, аз съм изненадан и шокиран от г-н Пулев, но това си е негово право. Той излиза от името на всички спортисти. Аз като треньор, дето съм подготвял световни и европейски шампиони. Той не допринася за България. Той няма нищо общо с нашия олимпийски спорт и въобще с националния. Той е звезда от професионалния бокс, но не може да излиза от името на другите спортисти", отговори директорът на база "Белмекен" Илиян Пищиков.

Министърът на спорта Красен Кралев също взе отношение по скандала. Той публикува в профила си във Facebook журналистически материал, в който се твърди, че Кубрат Пулев лъже за условията на "Белмекен“, добавяйки коментар: "Има ли нужда от повече коментари по темата?! Две неофициални оплаквания, отнасящи се до храната, от български спортисти, на които екипът на НСБ е реагирал!"

Вижте повече в репортажа на Виолета Манчева.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК