Легендарният Икер Касияс каза край, спира с футбола

Един от най-добрите вратари в историята ще сe кандидатира за президент на испанската футболна федерация

19.02.2020 | 14:21 Редактор: Тодор Петров

Легендарният вратар на Испания и "Реал" (Мадрид) - Икер Касияс е обявил края на футболната си кариера. Новината съобщи Жорже Нуно Пинто, който е президент на португалския гранд "Порто", чиито цветове Касияс защитава от 2015 година насам.

Понякога във футбола се появяват хора-явления, които няма как да бъдат мразени. От свои и чужди те са обичани просто защото са легенди. 

Една от тези легенди се ражда преди 38 години, а пътят към върха за нея започва през сезон 1998/1999. Тогава на стадион "Сан Мамес" "Реал" (Мадрид) се изправя срещу "Атлетик" (Билбао), а на вратата на Кралския клуб дебютира 18-годишният Икер Касияс. 

Днес, на 38 години, той остава в историята на любимия си "Реал" със 16 сезона, 725 изиграни мача, три спечелени трофея в Шампионската лига и пет титли в Ла Лига. За националния тим на Испания вратарят изигра 167 мача, като е световен шампион и има две европейски титли.

След "Реал" стражът прекарва 5 години в "Порто", където става шампион на страната. За "драконите" обаче той не е играл от миналия април, когато получи инфаркт по време на тренировка, въпреки че след оперативна намеса се възстанови.

А след цялата тази шеметна кариера за Касияс предстои ново предизвикателство – президентското кресло на Кралската футболна федерация, за което обяви, че ще се бори през есента.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страница ни във Facebook ТУК