Французинът Абдерахим Шафе защитава световната си титла на SENSHI 5

Срещу него се изправя шампионът от SENSHI CUP 2019 Андрей Чехонин 

14.02.2020 | 13:12 Редактор: Ралица Братанова
 Французинът Абдерахим Шафе защитава световната си титла на SENSHI 5

Световен WAKO PRO колан е заложен в седмия двубой от бойната карта на SENSHI 5.

На 22 февруари на ринга във Варна един срещу друг в зрелищна битка ще се изправят притежателят на титлата по кикбокс за професионалисти Абдерахим Шафе от Франция и руснакът Андрей Чехонин. Срещата между двамата е в категория до 85.1 кг, а петте й рунда й ще се проведат в стил лоу кик по правилата на WAKO PRO.

Сблъсъкът между Шафе и Чехонин обещава да бъде сериозен. Опонентът на французина е четирикратен шампион на Русия по кикбокс и двукратен победител в турнира "Битката на шампионите".

Познат е и на българската публика след като през юли 2019 г. разгроми опонентите си и спечели SENSHI CUP.  В актива с победи на Чехонин са още световна титла по кикбокс на WAKO, сребърен медал от турнира  Татнефт къп 2015 г. и първо място на ОНД по кикбокс през същата година. 

Руснакът има изяви и от карате киокушин арената, като е трикратен национален шампион и трикратен шампион на южен федерален окръг (Русия). 

Повече за деветте двубоя и пълната бойна карта на бойното зрелище SENSHI 5 вижте на www.senshi.com, както и в социалните мрежи на веригата https://www.facebook.com/senshigala/ и https://www.instagram.com/senshi.gala/.

Специално за петото издание на елитната гала сред реферите в Двореца на културата и спорта във Варна ще бъдат холандските кикбокс шампиони Ернесто Хуст, Семи Шилт и Петер Артс. Освен тях, генералният секретар на Световния киокушин съюз Шихан Александър Пичкунов ще бъде главен съдия на двубоя. 

Билетите за SENSHI 5 вече са в продажба (може да ги закупите от ТУК) и са с цени 10 и 20 лева.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК