"Ювентус" гони Сари и си връща Макс Алегри?

Призовават президента Андреа Аниели да направи рокадата

10.02.2020 | 14:56 Редактор: Тодор Петров

Италианският хегемон "Ювентус" готви сензационна треньорска рокада, съобщават от La Repubblica, цитирани от gol.bg. Според изданието, в ръководството на клуба има група, която призовава президента Андреа Аниели да върне Макс Алегри на поста и да уволни Маурицио Сари. 

Алегри все още има действащ договор с "бианконерите", въпреки че не работи в клуба от лятото. Той изведе "Ювентус" до пет поредни титли, четири купи на страната и два финала в Шампионската лига. Тактикът от Ливорно се раздели с добри чувства със "Старата госпожа", което също е в плюс, ако от клуба наистина му предложат да се завърне.

Сари беше назначен начело на "Ювентус", за да внесе по-атрактивен модел на игра, който трябваше да послужи за бленувания триумф в Европа. За момента обаче торинци се представят колебливо и загубиха 2 от последните си три мача в Серия "А" –  с по 1:2 от "Верона" и "Наполи".

"Ювентус" дели първото място с най-големия си конкурент за титлата този сезон - "Интер". Само на точка зад двата гранда е отборът на "Лацио".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страница ни във Facebook ТУК