Руски медии: Световната шампионка Саша Солдатова опита да се самоубие. Тя отрича

Тя е диагностицирана с булимия

06.02.2020 | 20:48 Редактор: Искра Ангелова

Четирикратната световна шампионка по художествена гимнастика Алекасандра Солдатова е направила опит за самоубийство.

"Солдатова беше хоспитализирана в столичната болница с дълбоки разрези на лявата ръка. Лекарите забраняват контакт с нея, заради тежкото й състояние", съобщават руските медии.

Изданията отбелязват, че гимнастичката е опитала да пререже вените си. Води се следствие, информира БНР.

"Според здравните работници по време на разговорите с нея тя е била в агресивно състояние. В момента Солдатова е в психосоматичния отдел на Института "Склифосовски. Диагностицирана е с булимия".

Преди няколко дни президентът на Руската федерация по художествена гимнастика и старши треньор на руския национален отбор Ирина Винер съобщи, че заради здравословни проблеми Александра Солдатова в момента не тренира и ще пропусне първото за сезона състезание – Гран При на Москва, което започва утре в руската столица.

"Тя показа определени наследствени проблеми, да речем, на ниво ДНК. Те се почувстваха в процеса на порастване. Сега ние работим с нея, лекуваме я. Но засега тя не е възстановена. Веднага щом видях, че Саша е болна и има здравословни проблеми, я отстраних от състава за световното първенство. Тя го прие, благодари ми, защото иначе можеше да има проблеми. За това в Баку игра Екатерина Селезньова. Шампионата беше квалификация за олимпийските игри. Когато Саша е готова, ще се върне в отбора. Тя е част от него. Аз много я харесвам и искам тя да продължи да се състезава за Русия", заяви Ирина Винер.

Малко по-късно грацията пък отрече появилата се информация за самоубийство.

"Ужасно е. Информациите в медиите не са истина. Всичко с мен е наред. Нямам думи, не знам какво да кажа. Приготвях си закуска и се порязах. За това реших преди тренировка да отида до болницата, за да прегледат раната. За това предупредих и треньорката си. Жива и здрава съм. Ще присъствам на турнира Гран При, ще участвам в гала концерт. Готова съм да отида на тренировка", сподели Солдатова пред ТАСС.

Треньорката на гимнастичката  Анна Дяченко заяви, че състезателката й вече се чувства добре.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК