Сърбия обърна Испания във финала и грабна ATP Cup

Баутиста Агут даде преднина на испанците, но Джокович имаше последната дума

12.01.2020 | 16:20 Редактор: Ралица Братанова
Сърбия обърна Испания във финала и грабна ATP Cup

Сърбия спечели първото издание на ATP Cup, след като обърна и победи Испания на финала с 2:1. 

В решителния мач при двойките Новак Джокович и Виктор Троицки се наложиха над Пабло Кареньо Буста и Фелисиано Лопес след 6:3, 6:4. 

 След като два отбора си поделиха двата мача на сингъл в “Кен Розуол Арена”, именно срещата на двойки трябваше да определи кой ще е първият шампион на АТП Къп.

Ветеранът Лопес замести уморения Рафаел Надал като партньор на Кареньо Буста и двамата започна уверено мача, като направиха ранен пробив и дръпнаха с 3-1.

След това обаче Джокович и Троицки влязоха в страхотна серия и спечелиха седем поредни гейма, за да спечелят първия сет и да поведат с пробив във втория. Именно този пробив се оказа решаващ, като до края сърбите не се пропукаха на сервис и в крайна сметка затвориха мача след час и 15 минути игра.

Преди това в мача на първите ракети Джокович изигра много силен мач срещу Надал и спечели с 6-2, 7-6(4) за своя успех номер 29 срещу испанеца. 

В първия мач за деня Роберто Баутиста Агут победи Душан Лайович със 7-5, 6-1, за да доближи Испания на една победа от крайния успех.

Световният номер 10 се представя много силно от началото на турнира, като спечели всичките си шест мача на сингъл, докато Лайович имаше четири победи и една загуба преди днешния мач.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК