Отличиха шампионката Албена Ситнилска със "Златен пояс"

Най-добрите в бойните спортове получиха признание

16.12.2019 | 13:48 Редактор: Тодор Петров

12 федерации по бойни спортове взеха участие във вторите годишни награди "Златен пояс". На церемонията бяха отличени героите, които дариха родината с безценни отличия и слава на международни състезания.

Световната и европейска шампионка по таекуондо и кикбокс Албена Ситнилска бе отличена в 3 категории - от Федерацията по кикбокс и муай тай, от Федерацията по таекуондо и за най-добра сред жените, за което получи "Златен пояс". Наградата на Албена Ситнилска бе връчена от друга наша световна шампионка - националката на България по бокс Станимира Петрова.

Спортист на годината при мъжете за 2019 година стана състезателят на Българската карате киокушин федерация Кристиян Дойчев. Той изпраща годината с много успехи при мъжете. Едва на 23 години, през 2019 година Дойчев стана Европейски шампион по киокушин от Португалия, шампион в дебютното издание на Kyokushin World Super League в Сидни, а само преди дни се завърна от Световното първенство в Нур-Султан, Казахстан, със сребърен медал. Наградата на Дойчев беше връчена от Димитър Тодоранов - многократен национален, балкански и европейски шампион  по "карате-до", главен мениджър на Федерацията по шотокан и треньор.

Със специалната награда "Златен пояс" в категория "Ярка победа" беше отличена Мария Оряшкова. Тази година тя влезе в историята на Европейските игри като единственият спортист, който участва в два спорта – борба и самбо. В Минск тя стигна до златото в самбото. Оряшкова не присъства на церемонията заради тренировъчен лагер по борба в Белмекен. Призът за постиженията ѝ беше връчен от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. 

Последната голяма награда "Златен пояс" в категорията "Вярност на традициите" спечели вицепрезидентът на Българската федерация по Ушу Петър Драгоев. От ноември 2019 г. той е член на комисията по традиционно ушу към Световната федерация по бойното изкуство, с което става първият българин, избран за член на ръководен орган на Световната федерация по Ушу. 

Вижте още във видеото.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК