Кличко помагал на Джошуа преди мегасблъсъка с Руис

Украинецът давал съвети за тренировките и храненето

02.12.2019 | 22:18 Редактор: Ивет Арабова
Кличко помагал на Джошуа преди мегасблъсъка с Руис

Украинската боксова легенда Владимир Кличко е взел доста сериозно участие в подготовката на Антъни Джошуа за двубоя му с Анди Руис в края на тази седмица.

Двамата ще се изправят един срещу друг на 7 декември в Саудитска Арабия в реванш на двубоя от юни, в който американецът от мексикански произход изненадващо отне световните титли на британската звезда. Дни преди двубоя Джошуа призна, че Владимир Кличко е оказал огромно влияние върху подготовката му – както в спортната част, така и в храненето, предава Boec.bg.

"Той ми казва страшно много неща. Влад определено изпреварваше времето си. По-дисциплиниран е от мен, по-дипломатичен. Даваше ми съвети за диетата и за тренировките и може би това е нещото, за което хората говорят, щом ме видят сега, когато виждат разликата в тялото ми. Най-вероятно тя се дължи на това, че приех част от неговите знания“, разказа Джошуа пред британските медии.

Ей Джей опита и да омаловажи загубата на световните титли, въпреки че веднага получи реванш, за да си ги върне. „Нищо не ми липсва от това да съм световен шампион. Винаги съм казвал, че поясите не трябва да определят човека. Държах се като шампион още преди да взема първата си титла. Така е в бойните спортове. Една загуба не маха петната от леопарда. Не си играем игрички, когато става дума за бокс, сериозни сме и, след като гледах загубата, имах достатъчно време да помисля върху нея. Сега имам какво да доказвам на себе си. Искам да подходя по-сериозно, защото искам да се пренеса на следващото ниво“, каза още Джошуа.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК