Потвърдено и от "Марка": Меси печели Златната топка

Мадридското издание уверява, че Лео грабва отличието

27.11.2019 | 15:01 Редактор: Василена Василева
Потвърдено и от

Новината на вестник "Мундо Депортиво" за триумф на Лионел Меси в борбата за Златната топка породи известни съмнения, тъй като каталунското издание определено е пристрастно.

Очаква се Бълхата да спечели най-ценната индивидуална награда за шести път и да изпревари големия си конкурент през годините Кристиано Роналдо, който навярно ще остане трети тази година.

Достоверност за информацията придава и вестник "Марка", който потвърждава, че Лео грабва отличието. Според мадридското издание двама представители на списание "France Football" са посетили дома на Меси в Барселона, за да му съобщят новината и да направят интервю с него.

От обкръжението на звездата нито отрекоха, нито потвърдиха информацията. През лятото Лео спечели приза за играч №1 на ФИФА, след като преди това защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк стана играч №1 на УЕФА.

Именно холандецът беше сочен от мнозина за големия фаворит за Златната топка, след като през миналия сезон триумфира в Шампионската лига. За капак Ливърпул стана най-силният вицешампион в историята, постигайки невероятните 97 точки във Висшата лига.

Мърсисайдци станаха първият отбор, който допуска само 1 загуба за целия сезон и не става шампион. През настоящата кампания ван Дайк и неговите съотборници имат цели 12 победи и едно равенство в първите 13 кръга, водейки с цели 8 пункта на втория Лестър и с 9 на шампиона Манчестър Сити.

Меси грабна титлата в Ла Лига, а в Шампионската лига отпадна на полуфиналите именно от Ливърпул. За Лео това ще бъде първа Златна топка от 2015 година насам.

Снимка: Reuters

Още за борбата за Златната топка четете в Gol.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК