След 365 гола и 14 титли Давид Вия обяви, че слага край на кариерата си

Испанецът иска да приключи с още един трофей

13.11.2019 | 20:18 Редактор: Василена Василева
След 365 гола и 14 титли Давид Вия обяви, че слага край на кариерата си

Най-добрият реализатор в историята на испанския национален отбор – Давид Вия обяви, че спира с футбола. Нападателят, който сега играе за Висел Кобе, ще спре с играта след края на сезона в Япония, като последният му мач може да бъде в началото на януари. Тогава той ще бъде на 38.

Вия вкара 59 гола в 98 мача за Ла Фурия и общо 365 в кариерата си. Той спечели европейската и световната титла през 2008 и 2010, които бяха част от общо 14 трофея в кариерата му. Той игра за Хихон, Сарагоса, Валенсия, Барселона, Атлетико Мадрид, Ню Йорк Сити и Мелбърн Сити, като с каталунците триумфира в Шампионската лига, а с "дюшекчиите" стана за трети път шампион.

"След 19 години като професионалист реших да приключа с активната игра след края на сезона. Благодарен съм на всички свои треньори и съотборници, че ми помогнаха да имам такава мечтана кариера. Благодаря на семейството си за подкрепата и сега целта ми е всичко да свърши като спечелим Купата на Императора на 1 януари“, обяви Вия, чийто тим ще играе на полуфиналите през декември.

Снимка: Reuters

Още спортни новини четете в Gol.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК