Скандал в националния отбор на Англия, Стърлинг и Джо Гомес едва не се сбили

Рахийм няма да играе срещу Черна гора, но остава в отбора

12.11.2019 | 15:00 Редактор: Василена Василева
Скандал в националния отбор на Англия,  Стърлинг и Джо Гомес едва не се сбили

Скандал разтърси националния отбор на Англия преди мачовете с Косово и Черна гора, а в основата му е дербито между "Ливърпул" и "Манчестър Сити". 

От Футболната асоциация потвърдиха, че Рахийм Стърлинг няма да играе в предстоящия двубой в четвъртък, а причината за това е сериозен скандал между него и Джо Гомес вчера, при който едва не се сбили. 

Двамата се скарали сериозно при пристигането на базата "Сейнт Джордж“, като "Дейли  Мейл“ твърди, че играчът на Ман Сити дори опитал да хване защитника за врата. 

В резултат Гарет Саутгейт е взел решение Рахийм да пропусне сблъсъка с Черна гора, но той ще остане  с отбора и ще може да вземе участие в мача с Косово в неделя. 

"Преценихме, че е по-добре Рахийм да не играе в четвъртък. Едно от големите предимства на този отбор е, че успява да раздели клубните съперничества от националния тим, но за съжаление емоциите след двубоя все още бяха твърде силни“ заяви селекционерът на Англия, цитиран от Gol.bg

Стърлинг също коментира случилото се. "В този спорт има големи емоции и аз съм достатъчно зрял човек, за да призная, когато емоциите вземат връх. С Джо разменихме думи, но след това нещата са изгладени, така че продължаваме напред“ написа той в Instagram. 

Двамата с Гомес се скараха още след дербито в неделя, което остави Небесносините на 9 точки от "Ливърпул". В лагера на "Манчестър Сити" се почувстваха силно ощетени от съдията, а Рахийм е реагирал остро, когато е бил поздравен от Гомес вчера и едва не се стигнало до сбиване. 

Първоначално съотборниците им решели, че Стърлинг се шегува, но след това станало ясно, че изобщо не е така и те трябвало да бъдат разделени, за да не се стигне до сбиване.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК