fallback

Финансова криза и риск за същестуването на "Дунав" (Русе)

Отборът все пак ще изиграе мача си срещу "Царско село"

07.11.2019 | 14:20 Автор: Тодор Петров

Финансови проблеми и неизплатени заплати тормозят "Дунав" (Русе). Футболистите все пак ще участват в мача срещу "Царско село" в понеделник. 

Въпреки намеренията им да прекратят тренировки заради финансовите проблеми на клуба, днес те излязоха на терена в Русе за подготовка.

Сутринта на стадион "Дунав" се събраха всички футболисти, но тренираха само част от тях. Играчите, участвали във вчерашния мач срещу "Ботев" (Пловдив), имаха възстановителни процедури.

"Успяхме да намерим пари за лагер за мача с "Царско село", което означава, че в неделя отборът ще пътува, ще се настани в София, ще починат и на следващия ден ще излезем да изиграем футболната среща. Надявам се със същите футболисти, с които и вчера", коментира административният директор на "Дунав" Огнян Цветанов.

В почивката между следващите два кръга клубът ще продължи да търси пари. Много се разчита на подкрепа от новия кмет на Русе.

Надеждите са новият Общински съвет да отпусне допълнителни средства за отбора. До момента годишната субсидия от общината за футболния тим е 270 000 лв.

Вижте още в репортажа на Емил Колев.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от Спорт
fallback