УЕФА се произнесе: Два мача при закрити врати и 85 хил. евро глоба за България!

БФС трябва да постави на трибуните банер с надпис "Не на расизма"

29.10.2019 | 17:25 Редактор: Василена Василева

Два мача при закрити врата, вторият от които условно и глоба от 85 000 евро е санкцията за Българския футболен съюз заради поведението на феновете по време на европейската квалификация с Англия (0:6) на 14 октомври. Това съобщиха от Дисциплинарната комисия на УЕФА.

Така следващото домакинство на България в евроквалификацията срещу Чехия на 17 ноември ще се играе без публика заради расистките прояви на част от българските привърженици по време на мача с англичаните. Още един мач на празен стадион ще играе представителният ни отбор при повторно подобно провинение на феновете в следващите две години.

Като част от санкцията Българският футболен съюз трябва да постави на трибуните банер с надпис "Не на расизма" с логото на УЕФА.

УЕФА глоби БФС със 75 000 евро за расистките прояви и хвърлени предмети и допълнителни 10 000 евро за освиркване на националния химн на Англия.

Английската футболна асоциация е глобена с 5000 евро за освиркване на българския химн преди мача на Националния стадион "Васил Левски" по-рано този месец.

Снимка: Reuters

Харесайте страница ни във Facebook ТУК