Петър Стойков към опонента си на SENSHI: Пешич, няма да издържиш три рунда

Световният шампион по муай тай ще се бие със сърбина в категория до 70 кг

15.10.2019 | 14:46 Редактор: Тодор Петров
Петър Стойков към опонента си на SENSHI: Пешич, няма да издържиш три рунда

Броени дни преди едно от най-очакваните бойни шоута - SENSHI, което на 26 октомври във Варна ще изправи каратисти срещу кикбоксьори в оспорвани двубои по киокушин и К-1, попитахме един от ключовите български асове от бойната карта какво да очакваме да ринга. 

Световният шампион по муай тай за тази година Петър Стойков ще се бие срещу двукратния световен шампион по кикбокс за професионалисти Драган Пешич от Сърбия. Двамата ще се срещнат на ринга в двубой от 3 рунда по 3 минути в категория до 70 кг по правилата на SENSHI, които са изготвени от Професионалната лига на Световния киокушин съюз и включват удари в главата, с лакти, както и хвърляния. 

Как се подготвя българинът за тежкия двубой и каква ще е стратегията му на ринга -  вижте какво сподели той:.

Петър, предстои да се изправиш за трети път на арената на SENSHI, този път срещу двукратен шампион по кикбокс за професионалисти. Какво да очакваме? 

Очаквайте зрелищен мач. Противникът ми е много класен и със сигурност ще бъде сериозно предизвикателство на ринга. Страшно корав и неудобен съперник е, набляга повече на хвърляния, което ме притеснява най-много, защото в правилата на SENSHI хвърлянията са позволени. Но имам стратегия как да не му позволя да стигне до мен.

Има ли слабо място?
Разбира се, всеки боец има слабо място. Въпрос на време е да го откриеш. За Пешич забелязах, че държи гарда си много ниско и често е открит. 

Ако в момента Пешич беше срещу теб, какво щеше да му кажеш?
Щях да му кажа, че няма да издържи три рунда срещу мен!

Кое би определил като най-голямото си преимущество, което ще ти помогне в двубоя?
Публиката, категорично! С треньора ми сме изградили специална тактика, подготвям се много сериозно, но съм сигурен, че публиката в Двореца на културата и спорта във Варна ще е тази, която в най-тежкия ми момент на ринга, ще ме мотивира да победя.

Кое е било най-голямото предизвикателство в спортната ти кариера?
Най-голямото предизвикателство за мен беше SENSHI CUP през юли. Тогава за пръв път на галавечер всички двубои се играха по правилата на SENSHI, които са изготвени от Професионалната лига на Световния киокушин съюз и са може би най-тежките и трудни. Тогава за пръв път играх три мача професионално за два дни. Всичко, обаче, си заслужаваше заради момента, в който вдигнах купата на ринга и чух овациите на публиката.

На какво те научиха предишните три изяви на SENSHI?
Че с много тренировки и желание може да победиш дори най-опитният боец.

Какво за теб е SENSHI?
За мен SENSHI е сила, зрелище, слава, чест и най вече уважение! УС.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК