Атлетико налива още милиони, този път за модерна база

"Дюшекчиите" с мащабни планове за бъдещето

08.09.2019 | 20:00 Редактор: Юлия Христова
Атлетико налива още милиони, този път за модерна база

Лидерът в испанското футболно първенство Атлетико Мадрид се представя успешно от началото на сезона в Ла Лига, но освен това показва, че мисли и за развитието на клуба. 

"Дюшекчиите", които през 2018 г. се преместиха на новия си стадион "Уанда Метрополитано", готвят голяма инвестиция, пише "Дневник".

Градският съвет на Мадрид е одобрил проект за 59.6 милиона евро, който включва строеж на тренировъчна база около стадиона на тима. Строителните дейности трябва да започнат през 2020 г. и да бъдат завършени за 4 година, пише gol.bg.

Проектът предвижда на площ от 42 хиляди квадратни метра да бъдат изградени осем игрища, мини стадион, ресторант и съблекални. Базата ще бъде подобна на тези в Алкала де Енарес и Алкоркон, които в момента се ползват от първия отбор и академията.

Изданието Palco23 съобщава, че Атлетико ще финансира проекта, след като има достатъчно средства от договора с Wanda Sports за правата върху името на стадиона. Китайската компания отдели 47 милиона евро само за академията на клуба.

Атлетико получи и 182 милиона евро от продажбата на земята под стария стадион "Висенте Калдерон".

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК