Тежка загуба: България отнесе четири гола от Англия

Хари Кейн си поигра със защитата на "лъвовете" и записа хеттрик

07.09.2019 | 20:55 Редактор: Юлия Христова
Тежка загуба: България отнесе четири гола от Англия

България не успя да се противопостави на Англия и загуби с 0:4 в европейска квалификация от Група А, играна на стадион "Уембли".

Футболистите на селекционера Красимир Балъков се бяха затворили добре в защита, но въпреки това една тяхна грешка бе наказана от Хари Кейн (24'), който даде аванс на "трите лъва".

През втората част неизбежното се случи. Звездата на Тотнъм Кейн (50', 74') на два пъти бе точен от дузпа и оформи своя хеттрик, а Рахийм Стърлинг добави още едно попадение, пише gol.bg.

Така България се настанява на дъното в класирането на Група А с актив от скромните 2 точки от 5 мача. С толкова е и Черна гора, но с по-добра голова разлика. Англия пък оглави класирането с 9 пункта, с 1 повече от отбора на Косово, който е на второ място.

Първата интересна ситуация изненадващо бе за сметката на нашите момчета. В 5-ата минута Марселиньо напредна добре по лявото крило и подаде към Вандерсон, който го чакаше в наказателното поле. Ударът на острието на Лудогорец обаче беше прекалено слаб и Джордан Пикфорд улови с лекота.

В 15-ата минута Джордан Хендерсън отправи мощно воле след добро центриране на Дани Роуз отляво. Топката обаче премина на безопасно разстояние от вратата на Пламен Илиев.

Четири минути по-късно Хари Кейн прати топката във вратата на "лъвовете". Попадението му обаче бе отменено, тъй като нападателят е бил в положение на засада при подаването на Рахийм Стърлинг към него.

В 24-ата минута неизбежното се случи. Досадна грешка в защитата на българите бе мигновено наказана, след като Стърлинг открадна топката от Васил Божиков и подаде към Кейн, който прати кълбото във вратата на Пламен Илиев.

В 31-ата минута българите спретнаха добра атака. Страхил Попов напредна отдясно и центрира към наказателното поле на "трите лъва". Там Галин Иванов отигра с глава, но ударът му бе прекалено слаб и бе лесна плячка за Джордан Пикфорд.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК