Ивет Лалова стана балканска шампионка в спринта на 100 м.

Спринтьорката ни взе победата с разлика от две стотни с Диана Вайсман

03.09.2019 | 07:49 Редактор: Ралица Братанова
Ивет Лалова стана балканска шампионка в спринта на 100 м.

Ивет Лалова с трудна победа - отново е балканска шампионка и то на българска земя. Вчера спринтьорката ни грабна златото в късия спринт на 100 метра на Балканското първенство в Правец с резултат 11 секунди и 23 стотни. 

С разлика от две стотни второто място остана за Диана Вайсман от Израел. Това е четвърта балканска титла за родната ни спринтьорка в тази дисциплина. Бронзовият медал заслужи Инна Евтимова. 

Сред официалните гости на откриването на Балканиадата в Правец бяха министърът на спорта Красен Кралев, вицепрезидентът на Междунардония олимпийски комитет Сергей Бубка, президентът на Международна асоциация на лекоатлетическите федерации Себастиан Коу, президентът на Българската Федерация по Лека Атлетика Добромир Карамаринов, както и футболната легенда Христо Стоичков. 

Балканското първенство продължава и днес. На старта за златото ще излзят Митко Ценов, който ще се пусне в коронната си дисциплина - три хиляди метра с препятствия, Радослава Мавродиева - тласкане на гюле, Мирела Демирева - скок на височина, Момчил Караилиев и Георги Цонов - троен скок и Ивет Лалова на 200 метра. 

Снимка: Reuters

Харесайте страница ни във Facebook ТУК