Шумахер гледал старт от Формула 1 заедно с Жан Тод

Състоянието му подобрява, но има проблем с комуникацията, обяви бившият шеф на Ferrari

31.07.2019 | 14:45 Редактор: Бойко Димитров
Шумахер гледал старт от Формула 1 заедно с Жан Тод

Михаел Шумахер е гледал старт от Формула 1 заедно с големия си приятел и бивш шеф на Ferrari Жан Тод. Това разкри самият французин пред радио "Монте Карло". По думите му двамата са изгледали последния старт от най-комерсиалната автомобилна надпревара в дома на легендарния германец в Швейцария.

Президентът на ФИА също така потвърди, че състоянието на Шумахер се подобрява. Германският пилот пострада тежко при падане на ски в края на 2013 година. Оттогава той претърпя няколко операции на главата, като възстановяването му върви много бавно.

"Заедно с Михаел гледахме състезание от Формула 1 в дома му в Швейцария и състоянието му наистина се подобрява. Той е в най-добрите ръце, за него се грижат добре в дома му. Михаел не се предава и продължава да се бори. Тъжно е, но той има проблеми с комуникацията. Семейството му се бори с всички сили, но наистина им е трудно", каза Тод.

Жан Тод е бивш шеф на тима на Ferrari, с който Михаел постигна най-големите си успехи във Формула 1 и има достъп до германеца от първите дни след инцидента, като босът на ФИА редовно посещава бившия пилот.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК