ЦСКА и Левски прибират по 240 хил. евро при продължаване в Лига Европа

Освен това столичните грандове ще се облажат от приходи от телевизионни права, билети и реклами

12.07.2019 | 17:30 Редактор: Бойко Димитров
ЦСКА и Левски прибират по 240 хил. евро при продължаване в Лига Европа

ЦСКА и Левски ще приберат по над 240 хиляди евро, ако успеят да се класират за следващия кръг на Лига Европа. Това обясни в Bloomberg TV журналистът от Gol.bg Веселин Коларов. 

Както е известно двата столични тима постигнаха победи в първите си мачове в евротурнирите, след като надделяха съответно над Титоград с 4:0 и Ружомберок с 2:0. 

"През миналия сезон за преодоляването на първия квалификационен кръг на Шампионска лига се полагаха 280 000 евро. За Лига Европа сумата беше 240 000 евро. Предполагам, че през тази година ще са леко завишени.  Отделно в касите на клубовете ще постъпят още приходи от телевизионни права, рекламодатели, продажба на билети и т.н. допълни Коларов.

Той обърна внимание и на стадиона на Ференцварош, който впечатли голяма част от българските фенове. 

"Групама Арена" е построен за 14 месеца. Издигането му струва 40 млн. евро, капацитетът е около 23 000 седящи места. Отговаря на изискванията на УЕФА да приема мачове от 1/4-финалите на Шампионска лига. За полагането на тревата е използвана модерна техника, която е ползвана и от Манчестър Юнайтед за "Олд Трафорд", обясни журналистът. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК