Моника Симеонова: Мечтая да разкажа историите зад големите медали

Koя е новата водеща на спортните новини по Bulgaria ON AIR и какво за нея е спортът - вижте в интересното интервю, което тя даде за Az-jenata.bg

06.12.2018 | 10:33
Моника Симеонова: Мечтая да разкажа историите зад големите медали

Моника, вие сте сред новите лица в екипа на Спортът ON AIR на телевизия Bulgaria ON AIR. Кое ще е най-голямото предизвикателство за Вас в тази нова роля?

Започвам ново начинание и именно в това се крие предизвикателството. Но аз обичам да предизвиквам себе си и затова приех да вляза в тази роля. Работата ми в Спортът ON AIR е много динамична, интересна и вълнуваща. Предизвикателство ще бъде да съчетая магията на спорта с интересните новини и всички гледни точки.

Как бихте описали себе си с няколко думи?

Най-точните думи, които ме описват са забавна и откровена. Много съм всеотдайна с близките си хора.

Как се насочихте към спортната журналистика, с какво ви привлече?

Израснала съм в спортните зали и от малка ходя по различни състезания. Баща ми е бивш спортист и най-вероятно съм наследила любовта към спорта от него. Започнах да тренирам художествена гимнастика в детската градина, когато бях на 4 години. Благодарение на спорта изградих самодисциплина и калих характера си. Всичко това ме накара да искам да остана близо до спорта дори и след като прекратих състезателната си кариера.

Дълго време сте се занимавали с художествена гимнастика. Какво ви даде спортът? И какво ви взе?

Гимнастиката, както вече казах, ме изгради като личност. Категорична съм, че ми даде много и не ми взе нищо. Спортът дава амбиция и хъс, които спортистът прилага не само в залата и на състезания, но и в живота. Гимнастиката ме научи да преследвам целите си, да бъда решителна и борбена, а това са неща, които ще са ми от полза винаги.
По време на състезателната си кариера обиколих много държави, запознах се с хора от целия свят, усетих тръпката да играеш пред огромна публика. Това са незабравими неща, заради които всички лишения и контузии си струват.

Има ли спортисти, от които се вдъхновявате или на които се възхищавате? Защо точно те?

Възхищавам се на много спортисти. Всеки, който се е трудил в залата, дори да не е станал голям шампион, заслужава уважение. Спортистите полагат огромни усилия, които често остават далеч от очите на публиката. Зад медалите стоят много лишения и труд, заради които всеки спортист заслужава да бъде уважаван и ценен.

 

Цялото интервю може да прочетете на az-jenata.bg