10 книги за лятото от Лора Инджова

Водещата на България сутрин пред Azcheta.com

15.08.2017 | 13:13 Редактор: Константина Маркова
10 книги за лятото от Лора Инджова

"Ето ги и моите 10 с фокус към лятото – това е моето време, в което се опитвам да смогна с всичко онова, пазено за "десерт“ от читателското меню през годината. В случая препоръчвам книги, вече минали през ръцете и душата ми, всяка с траен отпечатък, въпреки времето и новите заглавия на тазгодишния книжен пазар", казва водещата на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Лора Инджова пред най-големия сайт за четене и книги Azcheta.com.

1. „Аз още броя дните“ – Георги Бърдаров
Книга, която ме развълнува и държа в очакване до края. Очакване за сбъдването на една любов, успешното бягство от войната и заздравяване на раните от нея. Няма да спра да я препоръчвам и да споделям за нея. А още по-хубавото е усещането за гордост от таланта на съвременните български автори.

2. „Щастието е чаша чай с теб“ – Мамен Санчес
През лятото е чудесно човек да се запаси в куфара с една-две леки и приятни книги. Такава е „Щастието е чаша чай с теб“ на Мамен Санчес. Една романтична комедия с доза драматизъм. Великолепна история на пет дами, журналисти в испанско списание. Един истински романс (без любов не може) и много смях :)

Друга книга от категория „развлекателна“ и „лека“ (в хубавия смисъл на думата) е:

3. „Обяд в Париж“ – Елизабет Бард
Чудесен начин да опознаеш парижани – културата, езика, но и кулинарните им навици. Любов, мечти и мнооого пътешествия. Това накратко носи „Обяд в Париж“ :) особено под съпровода на морските вълни :)

4. „Човек на име Уве“ – Фредрик Бакман
Тази книга получих като подарък. Бях чувала много положителни отзиви и някак исках да премине всеобщото въодушевление по Уве, за да го допусна до себе си. Е, оказа се, че суперлативите бяха напълно заслужени! От Уве може да научим много – като това да бъдеш прям, но и както често е описван от литературните критици – да не се церемониш с нищо и никого. Когато получих тази книга, ми пожелаха да срещна един такъв човек като Уве. Все още се оглеждам, търсейки го.

Целия списък за лятото на Лора Инджова вижте тук >>