"Провокативно" стартира нова поредица "Поколението"

Рубриката се фокусира върху младите хора, които поемат по пътя си на отговорни възрастни

28.04.2017 | 14:18 Редактор: Константина Маркова

Предаването "Провокативно" стартира нова поредица - "Поколението", с фокус върху младите хора, които навършват пълнолетие и поемат по пътя си на отговорни възрастни. Как се извървява пътят от детството до зрелостта? Защо в България абитуриентският бал е толкова значим? Кои са днешните абитуриенти и как се подготвят за своя бал? Това са само част от въпросите, на които ще търси отговор екипът на водещата Милена Фучеджиева.

На 30 април в 10,30 часа "Провокативно" среща зрителите с организаторите на благотворителната акция "Подарък абитуриентска рокля". Каузата помага на момичета в затруднено материално положение, като им осигурява тоалети за бала.

"Всичко започна много естествено, като непринудена вечер между приятелки. Всяка от нас стигна до извода, че имаме прекалено много официално скъпи рокли, които просто седят в гардероба. Решихме, че можем да направим нещо добро от това", споделя в аванс Пламена Стефанова, един от организаторите на кампанията, а другият организатор, Мария Костадинова, добавя: "Решението на хората да помогнат идва от факта, че повечето от нас виждат колко е труден този момент за всяко момиче. Всеки е минал оттам и знае какво коства балът на родителите. Всяко семейство може да спести голяма сума пари, като съкрати разходите си за рокля".

В рубриката "Женските досиета Х" журналистът Борис Ангелов разказва за Цола Драгойчева в една малко известна роля – пазител на гей общността по времето на соца.

Тези и още интересни теми – в "Провокативно" в неделя от 10,30 по Bulgaria ON AIR.