Кинозабавление за цялото семейство по Великден с Bulgaria ON AIR

Телевизията предлага богато разнообразие от филмови заглавия, анимация и образци на европейското кино

13.04.2017 | 15:57 Редактор: Константина Маркова
Кинозабавление за цялото семейство по Великден с Bulgaria ON AIR

По време на великденските празници национална телевизия Bulgaria ON AIR осигурява кинозабавление за цялото семейство с нови забавни и приключенски филми, епични документални продукции и качествена анимация. Заглавията са образци на европейското кино, а зрителите могат да им се насладят от 14 до 17 април по Bulgaria ON AIR. 

В петък на 14 април от 11,40 часа анимацията Гладиаторите на Рим ще събере пред екрана цялото семейство, като представи една вълнуваща история за дълга пред близките и невъзможната любов. Режисьор на филмa e Иджинио Страфи - един от най-популярните европейски режисьори на анимационни филми. Италиано-американската продукция от 2012 година проследява приключенията на Тимо, осиновеният син на човека, създал най голямото училище за гладиатори в Рим. Тимо е останал сирак при изригването на вулкана Помпей. Момчето израства заедно с Лусила - дъщерята на своя нов баща и се влюбва в нея. Но среща пречка - тя е сгодена от баща си за сина на императора... Дългът или любовта побеждават?

Веднага след „Гладиаторите на Рим” от 13,30 часа Bulgaria ON AIR ще излъчи романтичната комедия „Популярна“ (Populaire). Френско-белгийският филм на режисьора Режи Роансар ще срещне зрителите с красива машинописка на име Роуз Памфиле, с талант за скоростно писане на машина, която печели състезание след състезание под вещото ръководство на учителя си Луис Ешард... Пътищата им се разделят, за да се срещнат отново на световно състезание, където амбицията за победа и общата им страст прерастват в нещо повече...

Петъчният филмов маратон продължава с епичния документален филм „Походът на императорите“ от 16 часа. Френската лента е режисирана от Люк Жаке, който получава магистърска степен по биология на животинските видове и екология от Лионския университет. С великолепни кадри режисьорът разказва за миграцията на императорските пингвини в тежките климатични условия на Антарктика. Това е първото толкова детайлно проучване за живота на пингвините - „Походът на императорите“ е сниман в продължение на 13 месеца. Култовият актьор Морган Фрийман озвучава историята за суровия, но приказно красив живот в Антарктида. “Походът на императорите” е носител на „Оскар“ и е номиниран за BAFTA.

Още една история за семейните отношения ще забавлява зрителите на Bulgaria ON AIR на 15 април, събота. От 20 часа ще се излъчи норвежкия приключенски филм „Операция Арктика“ (Operasjon Arktis), който представя суровия Арктически океан. Режисьорът Грете Бо-Ваал проследява премеждията на 13-годишната Юлия и нейните 8-годишни брат и сестра Ида и Синдре, решили да избягат при баща си в Северна Норвегия. Децата се качват тайно на борда на хеликоптер, който трябва да ги отведе при баща им, но вместо това попадат на малкия безлюден остров Халф Мун.

В съботната вечер от 22 часа зрителите ще видят филм за съдбата на един обикновен човек, който се превръща в суперзвезда - „Звезда за един ден“ (Superstar). Френската комедия на режисьора Ксавие Джианоли разказва за живота на Мартин Казински, който се преобръща, когато той решава да потърси адвокат, за да се защити от абсурдния публичен интерес към него. Героят се запознава и с медийния агент Фльор Арно, която вместо да го предпази от известността, прави точно обратното. Изведнъж обществото се обръща срещу него. Мартин губи приятели и сякаш е останал в сянка. Фльор Арно изчезва, но странните обстоятелства не спират дотук...

На Великден, 16 април от 20 часа Bulgaria ON AIR предлага на зрителите компанията на един от най талантливите европейски актьори, признати от филмовата академия. Това е Жан Дюжарден – французинът, спечелил “Оскар“ за ролята си във филма „Артистът“. „Играчи“ е филм за мъжката изневяра. Лентата представя темата във всичките й луди, абсурдни и отчаяни форми. Серийните измамници Фред (Жан Дюжарден) и Грег (Жил Льолуш) превеждат зрителя през всевъзможни причудливи локации.  

В понеделник,  17 април, 11,30 часа Bulgaria ON AIR ще покаже германския семеен филм „Петсън и Финдъс“. Петсън e изобретател, който обитава малка, червена къща и прекарва деня си в измисляне на странни неща, цепене на дърва, риболов и грижи за домашните си пилета. За да не е самотен, той получава подарък - котето Финдъс, домашен любимец, който обаче се превръща в негов приятел.

От 13,30 часа на 17 април започват минутите на лудории, пакости и забавления във филма „Ваканцията на малкия Никола“. Режисьорът Лоран Тирар ще срещне зрителите с едно момче и неговото семейство в края на учебната година. Ваканцията е пълна с игри и бели, до появата на Изабел, която не крие интереса си към него. Момичето или приятелите – нов ракурс към вечния въпрос за един мъж.

От 16 часа в понеделник любителите на модерната документалистика ще имат удоволствието да гледат филма „Светът на океаните 3D на Жан-Жак Мантело. Продукцията е първото в света пълнометражно приключение, което ще покани зрителите да станат част от една подводна одисея. Документалната лента описва тайните дълбини на океана и е снимана под вода почти 7 години. Разказва за 8-километровото приключение през погледна на една морска костенурка. Подводната обитателка пътешества през Големия коралов риф до бреговете на Мексико, а по маршрута си среща невероятно красиви и не толкова безопасни места. „Светът на океаните 3D“ е уникална продукция, използвала за първи път дигиталната технология „3D релеф“. Френският режисьор Жан-Жак Мантело е снимал под ръководството на Жан-Мишел Кусто, син на легендарния носител на 3 награди „Оскар“ Жак-Ив Кусто.

Бъдете с празничната филмова програма на телевизия Bulgaria ON AIR!