С какво ще ни изненадат предаванията на Bulgaria ON AIR по време на Великденските празници?

Следете програмата на Bulgaria ON AIR

13.04.2017 | 15:06 Редактор: Константина Маркова
С какво ще ни изненадат предаванията на Bulgaria ON AIR по време на Великденските празници?

Специални издания очакват зрителите на Bulgaria ON AIR в празничните почивни дни. „Днес в събота“ с Бойка Делиева ще гостува в дома на Мисис България Йордана Димитрова, една дамите в инициативата на сайта Az-jenata.bg “15 за следващите 15“. За яйцата и великденската украса, както и каква е тайната на топлия козунак, ще стане ясно директно от пекарната. Гост в „Днес в събота“ ще бъде и журналистът Найо Тицин, който ще коментира второто издание на фестивала за документално филмово изкуство.

Навръх Великден „Днес в неделя“ ще срещне зрителите с известната волейболистка Антонина Зетова и семейството й. Как да приготвим агнешко за празничната трапеза? И още интересни срещи и теми в 8.20 през уикенда.

В неделя от 15,30 биографичната поредица „Характери“ с автор Биляна Митева ще отведе зрителите при един християнски свещеник с несломим дух и воля да помага на ближния, изградил приют, в който намират убежище сираци, майки с деца и хора, останали без подслон и храна – отец Иван. Той е мъж с безкрайно интересна история, израснал на село, работил в Кремиковци, вербуван и служил в Държавна сигурност, впоследствие прекарал 7 месеца в карцера и 5 години в затвора. Днес той дава покрив и храна на над 350 хора в нужда.

Екипът на „Характери“ посети отеца в дома му за сираци „Свети Николай“ при манастир „Св. Троица“ в Нови Хан, разбира се, с дрехи, обувки, играчки и храна от екипа на Investor Media Group и наши зрители и читатели. „Характери“ ще покаже традиционна празнична обстановка, такава каквато градските хора са забравили. Докато в столицата си разменяме шоколадови яйца в лъскави целофани и купуваме ароматизирани козунаци, при отец Иван всичко е натурално, а празникът се чества така, както е било преди годиин. Отецът, прехвърлил 70-те, признава, че още търси вкуса на „онези царевични питки“, споделя за родителите си и баба си, която го е посветила в християнската религия, разказва за построяването на дома, за изпълнения с обрати свой живот и за чудесата, които се случват по Великден.

Следете програмата на Bulgaria ON AIR за още празнични изненади.