Бойка Делиева – новото лице на Bulgaria ON AIR

Водещата на „Днес в събота“ и „Днес в неделя“ става репортерка след обещаваща кариера във волейбола

10.04.2017 | 11:00 Редактор: Константина Маркова
Бойка Делиева – новото лице на Bulgaria ON AIR

Бойка Делиева е слънчев лъч за ранобудните тв зрители в събота и неделя. Тя е сред новите лица на телевизия Bulgaria ON AIR и отскоро събужда зрителите не само с красивата си усмивка и лъчезарно настроение, но и с интересни гости и истории с предаванията "Днес в събота" и "Днес в неделя". А колегите й открито говорят за нея като за самороден талант. Какво сподели тя пред вестник "Труд“"– вижте в статията.

Бойка е в ролята на водещ отскоро, но попада в обектива на камерите много отдавна.
Почитателите на спорта я познават като бивша състезателка по волейбол в клуб "Славия" и в младежкия национален отбор на България. Тя трупа житейски опит, като преминава през дисциплината, която дава спортът, космополитния дух, който носи от десетките страни, които е посетила и в които е живяла, и нестихващия интерес към различните култури и света такъв, какъвто е. Темите, които я вълнуват, пренася и в ефир.

"Работата в телевизия задоволява и личното ми любопитство по теми, които са интересни за мен самата. В предаването представяме не просто актуални и интересни гости и събития, ние разказваме човешки истории, засягаме социални, здравни, културни теми. За да работиш в телевизия, трябва да усещаш пулса на времето и да поднасяш информация с уважение към зрителя, защото отговорността е голяма", споделя Бойка Делиева.

На малкия екран си проличава и нескритият й интерес към спорта. Волейболът се превръща в нейна страст още в ранна детска възраст, но остава завинаги важна част от живота й не само на терен. Преди години решава да прекрати спортната си кариера и да поеме по нов път, но след време волейболът отново влиза в живота й, но под друга форма – среща любовта в лицето на либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров. Днес, макар вече да не са заедно, двамата са в прекрасни отношения и все така добри родители на сина си Георги. Продължават да си бъдат опора във всяко свое начинание.

Бойка получава пълната подкрепа на семейството си и когато решава да поеме по нов професионален път – телевизията, след като е била отдадена изцяло на майчинството и сина си. През годините често е била в ролята на гост в предавания и немалко телевизионери са забелязали талант на водеща в нея. Забелязана е и от Bulgaria on аir след препоръка на продуцентката Владина Цекова.

"Владина беше категорична, че имам талант, камерата ме обича и това е единственото нещо, с което трябва да се занимавам. Първоначално бях скептична, не вярвах, че мога да се справя, но реших да й се доверя и да пробвам. Започнах като стажант в предаването "Днес" и работата много ми допадна. Благодарна съм на екипа и телевизията, че ми дадоха шанс. Камерата много преобразява човек – в момента, в който застанеш пред нея, и вече се чувстваш различно", разказва Бойка.

Ръководството бързо вижда потенциала на Бойка и само няколко месеца след първата й поява в телевизията, когато екипът започва да търси нов водещ на съботно-неделния сутрешен блок "Днес в събота" и "Днес в неделя", естественият избор е тя.

Целият текст четете във вестник "Труд".