Кой ще донесе празнично настроение на зрителите на Bulgaria ON AIR на Коледа?

Вижте темите и гостите в коледните издания на предаванията

22.12.2016 | 11:17 Редактор: Константина Маркова
Кой ще донесе празнично настроение на зрителите на Bulgaria ON AIR на Коледа?

Специални празнични издания подготвят предаванията в ефира на Bulgaria ON AIR. На 24 декември в „Днес в събота“ (8,20 часа) водещата Ирина Белчева ще срещне зрителите с отец Григорий и семейството му, а празнично настроение ще донесат детски хор „Пим-пам“ и внучките на Гуна Иванова - Ива и Велислава Костадинови.

Герои на биографичната кино поредица Very Important Bulgarians (VIB) с автор Биляна Митева на Бъдни вечер ще бъдат 12 български деца. За какво мечтаят през новата година, какви писма са написали до Дядо Коледа и какви подаръци са си пожелали? Кой е българинът, който според децата е най-значим и когото уважават най-много? Какво според тях е VIP? Отговорите децата ще дадат в едно цветно предаване. Българската народна изпълнителка, чийто глас се извисява в Космоса - Валя Балканска - се среща с децата от Италианския лицей. Зрителите ще видят прекрасното й изпълнение специално за коледното издание на VIB.

Основната тема в „Характери“ на Коледа (15,30 часа) ще бъде вярата във всичките й измерения. Авторското предаване на Биляна Митева ще покаже хора от различни религии, които изповядват християнските ценности – гост ще бъде ливанката Енджи Касабие, която вярва и в християнството, и в исляма. „Характери“ ще представи и първия в историята на киното филм с премиера в ООН. Лентата Human показва ценностите, страховете, вярата – филмът показва проблемите на стотици интервюирани хора, изповядващи различни религии.

По време на едни от най-светлите празници „Провокативно“ ще покаже как живеят мигрантите в бежанския лагер във Враждебна. На Коледа (10,30 часа) Милена Фучеджиева ще срещне зрителите на Bulgaria ON AIR с Ибрахим Хасан и Зузан Расул от Сирия, които посрещат първородното си дете Джан в общежитието. Какво мислят за живота си тук и какви са мечтите им за бъдещето? „Провокативно“ ще разкаже и за драматичната съдба на Баба Тонка и семейство Обретенови.

Делничното предаване „Днес“ също ще зарадва зрителите с коледна програма в празничните дни. Сред гостите на Константина Живова ще бъдат Мартина от Ice Cream и Алфредо Торес, а на 26 декември ще гостува нашумелият певец Фики Стораро.