Френският сериал "Тамплиерите", който проследява събитията около Кръстоносните походи, по Bulgaria ON AIR от 2 май

Историческата поредица ще се излъчва всеки делник в 22,10 часа

16.12.2016 | 12:41 Редактор: Константина Маркова
Френският сериал

Френският исторически сериал "Тамплиерите" (La Commanderie), който проследява събитията около Кръстоносните походи, започва излъчване по Bulgaria ON AIR от 2 май, всеки делник от 22,10 часа. Драмата  пресъздава времената на 100-годишната война – едни от най-мрачните и разрушителни периоди на Средновековието.

Годината е 1375-а в кралство Франция. Сюжетът се развива в тежки времена на чума, когато несигурността и грабежите са всекидневие, а по-голямата част от населението е уплашена и гладна. Полъх на страх се простира из земите на Бургундия – регион, разкъсван от война. Освен, че "черната смърт" вече е отнела живота на повече от една трета от населението, хората са покосени от опустошение и болка.

Единственото място, в което хората могат да избягат от трудностите на времето, е селище, управлявано от Ордена на Тамплиерите. Бивш тамплиер получава в завещание от краля на Франция суверенно убежище с големи административни правомощия. След разпадането на Ордена, тамплиерите основават свое общество, в което влизат в ролята на войници, монаси, доктори, фермери. Те приветстват поклонници и просяци. В него всеки, който търси закрила, е добре дошъл, а смелите рицари пазят гостите с цената на живота си.

Гледайте историческия сериал "Тамплиерите" от 2 май, всеки делник, в 22,10 часа по Bulgaria ON AIR.

"Тамплиерите" (2010) е режисиран от Дидие Льо Пешур. В ролите са Клеман Сибони, Луиз Пастьо, Карло Брант, Маер Камун, Жерар Лусин и други.