Нови филми, концерти и специални празнични издания по Bulgaria ON AIR на Коледа и Нова година

Телевизията ще излъчи лентите "Коледна приказка" , "Мишлето Перес", "Коледен сняг", "К-9 Коледа", "Операция "Честита Нова година" и други нови заглавия

16.12.2016 | 12:21 Редактор: Константина Маркова
Нови филми, концерти и специални празнични издания по Bulgaria ON AIR на Коледа и Нова година

Национална телевизия Bulgaria ON AIR ще внесе празнично настроение в домовете на зрителите си с нови коледни филми, премиерни исторически и биографични продукции, анимационни филми, както и специални европейски концерти за ценителите на музикалното изкуство.

В разгара на коледните празници телевизията ще излъчи няколко комедии, сред които "Коледен сняг", анимацията "Мишлето Перес" (наградена с "Гоя"), комедийните драми "Трудни отговори" с Джеф Даниелс и "Коледна приказка" (награда "Сезар"), биографичната драма "Изкуството да пееш фалшиво" с Катрин Фро (награда „Сезар“ за ролята й), военната драма „Битката за Севастопол“ за легендарната съветска снайперистка Людмила Павличенко и други. На 26 декември в ефира на Bulgaria ON AIR ще започне и премиерният исторически сериал "Тамплиерите", който ще пренася зрителите в Средновековието всеки делничен ден от 20,40 часа.

Bulgaria ON AIR ще повдигне коледния дух на най-малките си зрители на 24 декември в 13,30 часа с приключенията на "Мишлето Перес", което влиза в ролята на „приказно същество“ за събиране на зъбки, заменя ги с монети и радва децата с малките си „вълшебства“. Коледната програма ще продължи с филма "Коледен сняг" в 19,30 часа, който ще постави главната героиня пред дилемата – да продължи да таи болка в сърцето си или да се освободи от лошите чувства и да започне начисто живота си след празниците. За любителите на музиката на 24 декември от 21,30 часа Bulgaria ON AIR ще излъчи концерта на "духовния глас на България" Диана Дафова, заснет в Лас Вегас. С тази изява българската изпълнителка печели наградата Remi за концерт на живо, като призът й е присъден в конкуренция от 4400 участника от 33 държави.

Специално за ценителите на истинските истории е филмът "Изкуството да пееш фалшиво" - на 24 декември в 22,50 часа. Френската биографична драма е вдъхновена от живота на Флорънс Фостър Дженкинс, която е осмивана заради аматьорското си пеене, но до края на живота си остава убедена, че има прекрасен глас и е вярна на музиката.

На 25 декември Bulgaria ON AIR ще провокира зрителите да търсят отговори на важните въпроси с филма "Трудни отговори" с Арлен Фабер (Джеф Даниелс) – автор на бестселър, когото всички искат да познават, а той упорито държи самоличността си в тайна, докато една среща не преобръща живота му. А в нощта на Коледа (25 декември) телевизията ще предложи забавление за цялото семейство с лентата "К-9 Коледа" в 19,30 часа. Комедията ще разкаже за приключенията на малката Каси и кучето й Скут. Програмата ще продължи с концерт на Найджъл Кенеди в 21,00 часа. От 21,50 зрителите могат да гледат френската драма "Коледна приказка" с десетки номинации и награди. А след полунощ, от 00,20 часа, програмата продължава с концерти по Bulgaria ON AIR.

На 26 декември в 20,40 часа телевизията ще излъчи премиерния за българския ефир сериал "Тамплиерите", който проследява събитията около Кръстоносните походи. Драмата пресъздава времената на 100-годишната война – едни от най-мрачните и разрушителни периоди на Средновековието. Ще продължи и излъчването на американския приключенски сериал "Дивото зове" (19,50).

В навечерието на Нова година Bulgaria ON AIR ще пусне комедията "Операция "Честита Нова година" за рибари, чиито беди ги събират заедно в спешното отделение. С какви приключения се сблъскват – ще стане ясно от 19,30 часа на 31 декември.

В 22,00 часа Bulgaria ON AIR ще излъчи серия от европейски концерти с Ребека Фъргюсън, Паоло Нутини, Тина Дико, Ян Гарбарек и др.

В първия ден от новата година зрителите могат да гледат комедията "Особености на руския национален риболов" - за няколко приятели, които решават да прекарат ваканцията си на риболов край границата, но по пътя плановете им се объркват и те попадат в нелепи комични ситуации.

В 19,30 часа на 1 януари Bulgaria ON AIR ще излъчи биографичния исторически филм „Битката за Севастопол“, който разказва историята на легендарната съветска снайперистка Людмила Павличенко, наречена от американската преса "Лейди смърт". Младата жена се превръща в един от най-смъртоносните снайперисти на Втората световна война с доказани 309 убити вражески войници. Изпратена е в Съединените щати, където става приятелка с Елинор Рузвелт. В ужаса на войната Людмила брани родината си, но и търси любовта.

Bulgaria ON AIR продължава с още едно биографично заглавие, което проследява хрониката на живота на Джейк Ла Мота. В 21,00 часа "Бикът от Бронкс" ще разкрие душевността на един шампион преди да стигне световния връх и след като се отказва от ринга.

По време на коледните и новогодишните празници всички предавания на Bulgaria ON AIR ще бъдат с празнични теми. Специални издания подготвят предаванията "Характери", "Днес", "Днес в събота/неделя", "Провокативно" и други, а Новините ON AIR ще припомнят по нетрадиционен начин най-важното от годината в празничните емисии.